محل تبلیغات شما
کتر محمدرضا فضل اللهی در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران افزود: بحث آلاینده های هوای داخل منازل از نظر اهمیت دست کمی از آلاینده های هوای بیرون ندارد، در حالی که بسیاری از آلودگی های بیرون در جریان پدیده شهرنشینی به داخل منازل و ساختمان های مسی نفوذ کرده است و در تشدید بیماری های آسم و آلرژی تاثیر فراوانی داشته و باید به آن توجه ویژه ای کرد.
وی افزود: خطر آلودگی هوای داخل منازل در ساختمان هایی که عمر بیشتری دارند و دارای آشپزخانه های باز هستند به دلیل تولید احتراق و پخت و پز بیشتر دیده می شود و همچنین در ساختمان هایی که از دستگاه های پرینتر، فتوکپی و نظیر این ها استفاده می شود، به دلیل تولید آلاینده ازن و رادیکال های آزاد اکسیژن توسط این دستگاه ها خطرات بیشتری احساس می شود.
وی ادامه داد: البته در کنار این خطرات بحث دود سیگار در فضاهای بسته خطرناک تر از فضاهای باز است زیرا فضای باز از رقت این آلاینده تا حد زیادی می کاهد ولی پیچیدن دود سیگار در فضای بسته به غیرسیگاری ها به خصوص کودکان لطمات جبران ناپذیری وارد می کند.
این فوق تخصص آسم و آلرژی گفت: استنشاق گاز رادون داخل منازل که یک گاز بی رنگ و بی بوست و از برخی مصالح ساختمانی و رنگ های شیمیایی و همچنین گاز طبیعی برای پخت و پز و گرمایش منازل متصاعد می شود ایجاد سرطان ریه می کند که باید برای مهار آن تدابیری از جمله رعایت اصول مهندسی صحیح ساختمان در ساختمان سازی ها، اندیشیده شود.

 

دستگاه‌های نجات دهنده یا خطرناک؟

استفاده از دستگاه‌های تصفیه هوای داخلی که طبق استاندارد‌های بین‌المللی خواهد بود و قرار است اندکی از آلودگی هوا در محیط‌های بسته بکاهد، سه سال طول می‌کشد که ساخته شود. اما در طی این مدت خانواده‌ها چه باید بکنند، با توجه به تبلیغاتی که روز به روز افزایش می‌یابند، چه کار‌هایی باید انجام داده شود. که بار‌ها و بار‌ها رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت هشدار داده است که دستگاه‌های تصفیه هوای بدون مجوز، فقط جنبه تبلیغاتی دارند و مورد تأیید وزارت بهداشت نیستند.

کاظم ندافـی تاکید کرده است که این روز‌ها تبلیغات زیادی درباره دستگاه‌های تصفیه آلودگی هوا دیده می‌شود، اما بیشتر این دستگاه‌ها بدون مجوز از مراجع قانونی هستند و وزارت بهداشت نیز تاکنون هیچ یک از این وسایل را تأیید نکرده است.

او هشدار جدی می‌دهد: برخی از این دستگاه‌ها نه تنها میزان آلودگی هوا را کم نمی‌کنند بلکه ممکن است آلاینده‌ها را افزایش هم بدهند. یکی از کارشناسان حوزه سلامت توضیح می‌دهد که برخی از این دستگاه‌ها اوزون تولید می‌کنند. اگر مقدار اوزون زیاد باشد، خطرناک است. دکتر زهرا حیدری، متخصص درمان‌های طبیعی در گفت و گو با تهران‌امروز می‌گوید: بیشتر این دستگاه‌ها مجوز ندارند، چون نظارت دقیقی روی آن‌ها انجام نمی‌شود و با این وجود توصیه این است که برند‌هایی که از نظر بین‌المللی مورد تایید هستند، استفاده شوند.

رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، اما نظر قطعی تری می‌دهد: به مردم توصیه می‌کنیم به تبلیغات این دستگاه‌ها توجه نکنند و فقط از دستگاه‌ها و وسایلی که از سوی اداره کل تجهیزات پزشکی وزارت بهداشت تأیید شده‌اند، استفاده کنند.

اما بیشتر این دستگاه‌ها قیمت‌های بالایی دارند و با توجه به شرایط اقتصادی که مردم با آن درگیر هستند، به نظر می‌رسد که دل به تبلیغات‌ها بسته و اقدام به خرید می‌کنند.

دکتر حیدری، اما باز هم توصیه می‌کند که باید به استاندارد‌های بین‌المللی و داخلی دستگاه‌ها توجه کرد و بدون در نظر گرفتن این موارد اقدام به خرید نکنند.

 آلودگی هوا یکی از چالش‌های بهداشتی است که سلامت ساکنان شهرهای بزرگ را تهدید می‌کند. در شهرهای بزرگ و پرجمعیت، میزان آلاینده‌های هوا گاهی آنقدر زیاد می‌شود که پزشکان و کارشناسان بهداشتی توصیه می‌کنند کودکان، سالمندان، ن باردار و افراد مبتلا به ناراحتی‌های قلبی و تنفسی از تردد غیرضروری در شهر پرهیز کنند و در خانه بمانند.  این در حالی است که بررسی‌ها نشان داده هوای داخل خانه هم می‌تواند آلوده باشد و سلامت افراد را به خطر بیندازد. عدم توجه به تهویه مناسب و اصولی آپارتمان‌ها و ساختمان‌های مسی هنگام طراحی و ساخت، استفاده از انواع مواد شوینده و ضدعفونی‌کننده، اسپری‌ها و مواد خوشبوکننده هوا و سیگار کشیدن در فضاهای کوچک و بسته موجب می‌شود هوای داخل خانه هم آلوده باشد. در چنین شرایطی ممکن است افراد به ویژه آنهایی که نوزاد یا فرد بیماری در خانه دارند به فکر خرید دستگاه تصفیه هوا بیفتند. 

اما آیا این دستگاه‌ها آلاینده‌ها را از بین می‌برند؟ آیا می‌توان با خرید یک دستگاه تصفیه هوا از تمیز بودن هوای خانه مطمئن شد؟

انواع مختلف دستگاه‌های تصفیه هوا در بازار وجود دارد. از انواع کوچک و قابل حمل مخصوص استفاده در خودرو و اتاق‌های کوچک گرفته تا انواع بزرگ‌تر مخصوص خانه، محل کار، مدرسه و محیط‌های عمومی. این دستگاه‌ها در شکل‌ها، اندازه‌ها و با قیمت‌های مختلف در بازار به فروش می‌رسند و قیمت آنها با توجه به نوع و اندازه از 25 هزار تومان تا 700 هزار تومان متغیر است. تولیدکنندگان این محصولات ادعا می‌کنند استفاده از این دستگاه‌ها برای نوزادان و افراد مبتلا به بیماری‌های قلبی و تنفسی بسیار مفید است و تمام ویروس‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌ها را از محیط حذف می‌کند. مثلا ادعا می‌شود یک ساعت استفاده از دستگاه تصفیه هوای لامپی که با قیمت حدود 28 هزار تومان به فروش می‌رسد در یک اتاق 12 متری، هوا را کاملا تمیز و تمام سطوح را میکروب‌زدایی می‌کند. حتی ترشحات عطسه نفوذ کرده درون مبل! حذف باکتری‌ها، ویروس‌ها و قارچ‌ها، حذف بوی بد و گازهای آلاینده و دود سیگار، گرده گیاهان، گرد و غبار و امواج مزاحم در محیط از دیگر مزایای استفاده از این محصول است. اما آیا واقعا این‌طور است؟ نظر متخصصان را در این باره بخوانید.

 

قبل از هر تلاشی برای تصفیه هوا و پاکسازی آلودگی، لازم است تا در مورد منابع ایجاد آلودگی و امکان حذف آن ها بیشتر بدانیم چرا که عموما حذف منبع انتشار مقرون به صرفه تر از اقدام به تصفیه هوا از آن آلودگی است.

منابع آلودگی در منازل ایرانی، علاوه بر آلودگی های شهری که از منافذ ساختمان، در، پنجره و کانال های تهویه وارد می شود،  شامل ذرات معلق بسیار ریز ناشی از منسوجات و پوشش های الیافی نظیر پرده و فرش، ذرات معلق متصاعد شونده از پخت و پز و سرخ کردن مواد غذایی و از همه خطرناک تر گازهای شیمیایی منتشر شده از محصولات چوبی و پلاستیکی و مواد شوینده در منزل نیز می باشد. برای اطلاعات بیشتر می‌توانید به مقاله زیر از وبسایت عصر ایران مراجعه کنید.

 

آیونایزرها و معایب استفاده از آن ها در دستگاه های تصفیه‌ی هوا

از روش‌ های تصفیه و پالایش هوا می توان به آیونایزرها (دستگاه های یون ساز) اشاره کرد. عموما در بازار از این فناوری با القاب پیچیده و به عنوان تکنولوژی پیشرفته یاد می شود و تبلیغات زیادی برای آن صورت می گیرد. اما در حقیقت دستگاه های تصفیه هوا یون ساز چندان کارآمد نیست و چه بسا استفاده از آن ها تاثیرات منفی بالقوه ایی برای ما داشته باشد. اساس کار این دستگاه ها بر تولید یون و رهاسازی آن در هوا است تا بتواند از این طریق ذرات معلق موجود در هوا را داری بار الکتریکی کرده، به یکدیگر و یا سطوح مجاور چسبانده و بدین ترتیب آن ها را از هوا جدا کند.

تا اینجا بد نیست! ولی متاسفانه همان چیزی که تولید یون در هوا می کند، ناخواسته باعث تبدیل اکسیژن موجود در هوا به ازن نیز می شود. استفاده از این دستگاه ها در فضاهای بسته منجر به افزایش بیش از حد مجاز غلظت ازن خواهد شد که خود به عنوان یک آلاینده جدید به بافت ریه آسیب می رساند و باعث بروز مشکلاتی چون درد قفسه سینه، سرفه و سوزش گلو می شود. یک دستگاه تصفیه هوای مناسب باید به حذف و کاهش آلاینده ها اقدام کند نه اینکه خود آلاینده های جدیدتری به هوا اضافه کند.

راهنمای خرید دستگاه تصفیه هوا باکیفیت

چه نوع تغذیه ای مناسب روز های آلوده است؟

۱۰ گیاه تصفیه کننده هوا مورد تایید ناسا

هوا ,های ,استفاده ,تصفیه ,دستگاه ,هوای ,استفاده از ,این دستگاه‌ها ,از این ,می شود ,است که

مشخصات

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها